Sobre la Grenyada, cooperativa fornera
Busquem persona que se sumi al projecte panarra i pizzero de la Grenyada, a Osona. Amb ganes de fer pa a l'obrador i també participar en les fires que fem, tasques de gestió del projecte, etc. Estem en un moment que se'ns obren moltes possibilitats, però per tirar endavant ens fa falta una altra persona.Aquí una petita descripció del que fem:
La Grenyada som un petit forn de pa cooperatiu, artesà i agroecològic. La base del nostre fer són la recuperació de varietats locals de blats antics, un llevat mare que alimentemcuidadosament per a la fermentació del pa, i un treball manual artesà que cuida tot el procés del per obtenir-ne el resultat desitjat. Les farines les obtenim de petits molins fariners, que ens ofereixen farina de blats antics com la xeixa i el forment, l’espelta i el blat egipci; però també el sègol, el fajol, la castanya, etc. Tots aquests blats i cereals són conreats de forma ecològica per pagesos propers.
Fem pans de forment, de xeixa, d'espelta, de llavors, de sègol, de fajol, etc. i també fem coques de pa i de forner, llonguets, galetes, magdalenes i pizzes. Feinegem a l'obrador i distribuïm el pa a mercats setmanals, botigues i particulars. A banda, anem amunt i avall per fires i festes enfornant pans, coques i pizzes amb els nostresforns portàtils.